Datorbord till arbetsrummet

När det gäller datorbord är det nog viktigt att ergonomi kommer före utseende och pris. Sitter man mycket framför datorn är det oerhört viktigt att välja en arbetsställning som inte sliter ut kroppen. Du bör kunna vila hela underarmen och handen som använder musen på en fast yta. Benen ska få plats ordentligt under bordet så att du kan ha båda fötterna i golvet. Det är inte bra om det är lådor och liknande i vägen. Skärmen ska kunna stå på rätt avstånd från ögonen. Likaså ska tangentbordet kunna ställas där det är bekvämt att skriva. Ett bra datorbord ska fungera för alla dina olika aktiviteter framför datorn. Fundera på vad du kommer att vilja göra där. Ska du kunna skriva ut och behöver plats för skrivare? Ska du kunna sitta och skriva för hand vid bordet? Hur många skärmar använder du samtidigt? Har du stationär dator, laptop eller både och? Behöver du ha utrymmen för förvaring nära till hands? Många datorbord idag har plats i form av hål, fickor och små fack undertill för sladdar och adaptrar så man slipper ha dem framme. Det blir både snyggare och mer praktiskt.

Har du stationär dator kan det vara bra att titta efter ett datorbord som har så dammfri förvaring för datorn som möjligt. Att ställa bordet i ett hörn är smart för att spara plats. Det finns speciella möbler som passar just för hörn.

Tänk också efter var i rummet du vill kunna jobba. Många föredrar att sitta vid ett fönster så att de kan titta ut medan de tänker.
Datorbord med hjul

Behöver du ett datorbord med hjul? Det kan vara praktiskt under förutsättningen att de går att låsa fast så att bordet inte åker runt. Hjul underlättar rengöring på golvet under. Det är ingen hemlighet att mycket damm samlas här hur man än bär sig åt och det kan skada elektroniken. Men ska bordet så i ett trångt utrymme där det knappast går att flytta det kanske hjul bara kommer att vara i vägen. Man får också se upp så att man inte skadar golvet, beroende lite på vad det är för golv förstås. Många plastgolv och parkettimitationer idag är mycket tåliga. På bl.a. IKEA finns genomskinliga plastark att köpa som man kan ställa under möbler för att skydda golvet. Bra även för kontorsstolar som glider fram och tillbaka och kan orsaka repor.