Luftiga, kreativa, lyxiga rum med runda bord

Runda bord kan estetiskt sett göra att ett rum ser mer originellt ut och som att man har gjort ett eget val. Det brukar inte vara det första folk väljer och därför utmärker man sig lite om man gör det valet.

Inom feng shui står runda bord för harmoni och dynamik. På grund av deras form ger de ett lugnt intryck. De symboliserar även rikedom. Runda former skapar liv och ger energi åt dem som vistas i rummet. Man kan med fördel skaffa fler runda saker, t.ex. mattor, speglar och tavlor.

Innan man köper ett runt bord bör man fråga sig om det är praktiskt. Det är snyggt men om det används som matbord kan det kännas som om man inte riktigt får plats med allt man vill. Däremot som soffbord kan det vara perfekt och faktiskt spara plats.Runda bord kan ha flera ben utåt kanten eller ett i mitten. De olika varianterna har olika fördelar och nackdelar. Ett ben i mitten är mindre stadigt men är å andra sidan inte lika mycket i vägen. En tredje variant har ben man kan fälla ihop undertill om man vill ställa undan bordet.

Tänk på att runda bord inte har lika gott om plats för armarna när man äter. Det blir kanske en kompromiss mellan estetik och utrymme om man ska ha det som matbord. En stor fördel är om man har barn då runda bord inte har några kanter som barnen kan göra illa sig på. De lämpar sig även extra bra för kortspel.

En bra id kan vara att välja ett ovalt bord eftersom man då får en långsida som blir nästan som på ett fyrkantigt bord. r det mest de runda kanterna du är ute efter finns det gott om fyrkantiga bord med runda hörn.