Sängbord till sängen

På de flesta möbelvaruhus kan man köpa snygga sängbord i samma stil och i samma serie som sängen. Tycker du inte att det är alltför tråkigt och borden är nog praktiska kan det vara en bra idé då det annars kan vara lite svårt att matcha. De flesta sängbord nuförtiden består inte bara av en bordsskiva och ben utan har ofta ett skåp och/eller en utdragbar låda undertill. Där kan man med fördel förvara hudkrämer, nattlektyr, glasögon osv. Numera finns alla möjliga sorters former och färger på bord att ställa bredvid sängen. Här kan man vara något mer kreativ eftersom det är en möbel som inte tar upp så mycket plats och som ändå kanske inte kräver så hemskt mycket utrymme för förvaring.
Stil och stuk

Är du väldigt intresserad av inredning och hur dina rum ser ut kanske det kan vara klokt att som sagt välja sängram och sängbord samtidigt. Är du ensamstående och har köpt en dubbelsäng kan du med fördel köpa två sängbord så att modellen inte riskerar att utgå ifall någon mer skulle flytta in en dag. Står din säng mot väggen kommer det dock bara att få plats ett bord vid sidan. Smarta lösningar då kan vara att ordna en hylla i väggen där den som ligger innerst kan ha sina grejer.

Idag finns också många väggfasta sängbord. Dessa tar ganska lite plats men kan vara något svårare att hitta då det inte tycks vara standard. Många gillar att blanda stilar och inreda med gamla möbler för att sedan bryta av med något modernt. Fundera på hur du kan skapa ett spännande sovrum genom att kombinera tapeter, matta, säng, sängbord, lampor och hyllor. Det sägs att man sover bättre om sovrummet är fritt från för mycket prylar.