Soffbord - mått design och pris

Det kan vara knepigt att hitta rätt mått på soffbord eftersom det ofta finns ett antal mått som är standard. Sedan ska allt annat stämma - utseende, pris och material. Skriv upp på en lapp vilka mått som skulle kunna fungera för just din soffa och ditt vardagsrum. Absolut högsta och lägsta och för både längd, höjd och djup. Det kan annars vara svårt att komma ihåg alla dessa i huvudet medan man tittar på massor av andra mått samtidigt.

Ett soffbord måste framför allt fungera ihop med soffan. Har man en symmetrisk hörnsoffa eller t.ex. två stycken ungefär lika stora soffor kanske det är snyggast med ett kvadratiskt soffbord. Ett för stort bord som man slår i hela tiden eller som gör att man måste tränga sig fram för att kunna sätta sig i soffan är aldrig särskilt bra. Fundera också på om du vill kunna ha förvaring under bordet, t.ex. en extra låda eller hylla.
Materialet på soffbordet

Vilket material ska bordet vara i? Försök, om möjligt, att se till att alla möbler i vardagsrummet är i samma träslag eller åtminstone samma nyans. Så enhetligt som möjligt är bra att eftersträva. Samma sak gäller stilen. Har du ett lantligt vardagsrum? Eller kanske modernt och avskalat? Mysigt och inbjudande eller rockigt och rysch-pyschigt? Helst ska allt vara i samma stil men det kan faktiskt vara snyggt om man vågar bryta av med ett soffbord som avviker lite i stil. T.ex. är det många som blandar moderna designmöbler med antika. Eller gotiskt blandat med futuristiskt? Bara fantasin sätter stopp. Känner du dig dock inte så säker på det här med inredning är det bättre att ta det säkra före det osäkra. Möbler är dyra och otympliga att släpa hem. Med kläder kan man chansa men det är inte lika lätt att få ordning på felköp av möbler.

Priset är naturligtvis också viktigt och är kanske en avgörande faktor. Tänk efter om du ska ha soffbordet under en längre tid eller om du är en sådan som tröttnar fort.

Runt soffbord

logo
På jakt efter ett runt soffbord? Snyggt, luftigt, praktiskt och kreativt! Som dessutom spar plats.
Läs mer här.

Vitt soffbord

logo
Ett vitt soffbord ger ett enkelt och stilrent intryck. Varför inte spetsa till det med lite olika finesser?
Läs mer här.