Runt soffbord i glas, trä eller vitt

Hur ser det ut i ditt vardagsrum? Har du hörnsoffa eller flera soffor och/eller fåtöljer? Hur skulle ett runt soffbord passa in bland de andra möblerna? Runda bord ger mer spännande och luftiga rum, man får kanske för sig att den som bor där är kreativt lagd. Det ger mer liv åt rummet.

Det kan också spara plats att ha ett runt soffbord. Vägen till soffan och utåt sidorna blir lättframkomliga. Man riskerar inte att slå i vassa hörn. Samtidigt får man mindre plats att ställa saker på. Men om bordet bara har ett ben finns det samtidigt mer plats för gästernas ben.

Bordsbenen är för övrigt viktiga. Numera finns alla varianter. Korslagda stänger eller kryss som löper över hela bordets undersida, hjul så att det ska vara lätt att flytta runt det över golvet och en hel underdel med hylla, skåp eller låda så att soffbordet kan fungera som en hel liten förvaringsmöbel.Eller varför inte en utfällbar del så att det blir som ett dubbelbord? Det är populärt med sektioner nu, där flera bord får plats under varandra och där man kan använda så många man vill åt gången.

Det är viktigt att stilar på möbler passar ihop när man inreder. Men att våga bryta av med något annorlunda ger också ett medvetet intryck. Det är kanske därför stilar som shabby chic har blivit så populära - det handlar om kontraster och motsägelser som ändå harmoniserar och skapar en intressant ny helhet. Då det finns så många runda soffbord på marknaden idag torde det inte vara något större problem.